Zwemlessen

Dankzij de zwemclub (LZK) en enkele privé-lesgevers kunnen kinderen en volwassenen leren zwemmen in ons zwembad. De sportdienst zelf organiseert geen zwemlessen.Om jezelf of je kind in te schrijven neem je zelf contact op met de club/lesgevers. Vanuit het standpunt van de sportdienst is 6 jaar de ideale leeftijd om te starten met het aanleren van een zwemstijl. Vroeger zwemles volgen kan, maar moet nadien opgevolgd worden. 

Zwemclub

Privé-lesgevers

Uittreksel uit het reglement van inwendige orde

Artikel 30
Het is verboden georganiseerde zwemlessen te geven zonder de toelating van de TMVW. Er dient steeds voorafgaand een aanvraag te gebeuren bij TMVW (sport@lichtervelde.be). Het hebben van een persoonlijke verzekering BA is een noodzakelijke voorwaarde tot toelating. Het is verboden privézwemlessen te geven aan kinderen na 19 u en op woensdag na 17 u. Privézwemlessen kunnen ten alle tijde verboden of stopgezet worden om de veiligheid te waarborgen. Activiteiten ingericht door de sportdienst hebben altijd voorrang.

Sedert 01/01/2016 werd een selectie gemaakt van vaste privé-lesgevers. Zij voldoen aan alle bovenstaande voorwaarden en zijn aanwezig op een jaarlijkse vergadering. Uitzonderlijk kunnen andere lesgevers toegelaten worden. Voorafgaand contact via sport@lichtervelde.be en het meebrengen van de eventuele bevestiging is verplicht.

Naar top